Αντιγήρανση

Θεραπείες Αντιγήρανσης

Ποιές είναι οι TOP 5 Θεραπείες Αντιγήρανσης;

Αυτές είναι οι 5 κορυφαίες θεραπείες Αντιγήρανσης που προτείνουμε στο Κέντρο Αισθητικής Δερματολογίας DermAesthete Clinic:

1.Βοτουλινική Τοξίνη

2.Εμφυτεύματα Υαλουρονικού Οξέος

3.Μεσοθεραπεία

4.Φωτοαναζωογόνηση IPL

5.ΝanoFractional RF Venus Viva & Fractional Laser

Τι είναι η Γήρανση του δέρματος;

Η Γήρανση είναι ένα αναπόφευκτο βιολογικό φαινόμενο για κάθε ζωντανό οργανισμό.

Το φαινόμενο της Γήρανσης αλλά και της μακροβιότητας σχετίζεται με την κληρονομικότητα, δηλαδή τους διάφορους γενετικούς παράγοντες, αλλά και με το περιβάλλον από το οποίο επηρεάζεται, άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά.

Προκύπτει ως αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης του γενετικού προγραμματισμού (εγγενής γήρανση) και της περιβαλλοντικής επίδρασης (εξωγενής γήρανση).

  • Περισσότερο από το 80% της γήρανσης του προσώπου αποδίδεται στην ηλιακή έκθεση!

Μπορεί να διαιρεθεί σε δύο σημαντικές κατηγορίες:

Την Βιολογική Γήρανση (Χρονογήρανση) και την Εξωγενή Γήρανση (Φωτογήρανση).

Τι είναι η Χρονογήρανση του δέρματος;

Η διαδικασία της Χρονογήρανσης του δέρματος είναι παρόμοια με αυτή που πραγματοποιείται στα περισσότερα εσωτερικά όργανα: αργή επιδείνωση της λειτουργικότητας των ιστών.

Παρατηρείται μείωση στον αριθμό και τη βιοσυνθετική ικανότητα των ινοβλαστών καθώς και προοδευτική απώλεια της ελαστικότητας του ελαστικού ιστού στο θηλώδες χόριο. Η περιεκτικότητα του δέρματος σε κολλαγόνο μειώνεται με την ηλικία, ενώ οι λεπτές κολλαγόνες ίνες, που σχηματίζονται κατά τη νηπιακή ηλικία, παρουσιάζουν τυχαίο προσανατολισμό, είναι εξαιρετικά πυκνές και σφιχτά πακεταρισμένες.

Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά ενός Χρονογηρασμένου δέρματος;

Σαν αποτέλεσμα όλων των παραπάνω έχουμε την εμφάνιση ενός  χαλαρού δέρματος, την απώλεια της ελαστικότητάς του και την εμφάνιση ξηρότητας, την βάθυνση των φυσιολογικών πτυχών του, την δημιουργία ρυτίδων, καθώς και την πρόκληση καλοηθών όγκων.

Η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πορείας της γήρανσης του δέρματος, δεδομένου ότι οι ίδιοι περιβαλλοντικοί παράγοντες ασκούν διαφορετικές επιδράσεις σε δύο άτομα με διαφορετικό γενετικό υπόβαθρο!

Τι είναι η Φωτογήρανση;

Η χρόνια, συσσωρευμένη έκθεση σε επιβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες, κυρίως στην ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία, συμβάλλει στη πρόωρη Γήρανση του δέρματος, η οποία χαρακτηρίζεται από λέπτυνση της επιδερμίδας, αργή ανανέωση των κυττάρων, μειωμένη περιεκτικότητα του δέρματος σε κολλαγόνο, συσσώρευση της ηλιακής ελάστωσης (κατεστραμμένη ελαστίνη) στο χόριο και απώλεια του υποδόριου λίπους (λιποατροφία).

Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά ενός Φωτογηρασμένου δέρματος;

Τα φωτογηρασμένα δέρματα εμφανίζουν λεπτές ρυτίδες, καφέ κηλίδες, μέλασμα, διάχυτες ευρυαγγείες, ηλιακούς φαγέσωρες, σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις και θαμπή, τραχιά υφή.

Σε προχωρημένα στάδια παρατηρούμε έντονη πάχυνση και πτύχωση του δέρματος (ελάστωση), ακτινικές υπερκερατώσεις και καρκινογένεση.

Ποιοί παράγοντες επιταχύνουν τη Φωτογήρανση;

  • Ηλιακή ακτινοβολία
  • Κάπνισμα
  • Ελκτικές δυνάμεις
  • Ψυχολογικό στρες
  • Ατμοσφαιρική Ρύπανση
  • Πληγές και τραύματα

Μάθετε περισσότερα για τις κορυφαίες θεραπείες Αντιγήρανσης στη DermAesthete Clinic:

Καλέστε στο 2100100692.

Ακολουθήστε μας σε instagram & Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για τις κορυφαίες θεραπείες αντιγήρανσης.