Ουλές

Στη DermAesthete Clinic, ο κάθε ασθενής ελέγχεται και μελετάται προσεκτικά ως ιδιαίτερη, ξεχωριστή περίπτωση, προκειμένου να προτείνουμε μια εξατομικευμένη θεραπεία Ουλών για την επιτυχημένη και άμεση εξάλειψη τους.
Στη DermAesthete Clinic κάθε δέρμα και κάθε τύπος Ουλής έχει τη δική του θεραπεία:
- Χημικά peelings
- NanoFractional RF VENUS VIVA Resurfacing
- Fractional QS 1064 Laser Resurfacing
- Fractional CO2 Laser
- Υποσκαφή ουλών
- Ενέσιμη Μεσοθεραπεία
- Μεσοθεραπεία με Dermapen
- Μεσοθεραπεία με Βλαστοκύτταρα (PRP)
- Fillers Υαλουρονικού
- Skin Boosters Υαλουρονικού
- Κρυοθεραπεία
- Ενδοβλαβική έγχυση διαλυμάτων στεροειδών
- Τοπική εφαρμογή τζελ ή φύλλων σιλικόνης σε συνδυασμό με τοπική περίδεση
Γιατί να επιλέξετε τη DermAesthete Clinic :
- Έχουμε περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στην αντιμετώπιση της Ακμής και των Ουλών της Ακμής.
- Μελετούμε πολύ προσεκτικά τον κάθε αθενή.
- Εφαρμόζουμε τα πλέον σύγχρονα ιατρικά θεραπευτικά σχήματα σύμφωνα με την δική σας ξεχωριστή περίπτωση.
- Διαθέτουμε τελευταίας τεχνολογίας golden standard μηχανήματα για την εξάλειψη των Ουλών. Συμπεριλαμβανομένων 3 διαφορετικών Fractional τεχνολογιών!
- Φροντίζουμε να βρίσκουμε λύση για το πρόβλημά σας.
- Η Δερματολόγος Άρτεμις Πινακουλάκη είναι εξειδικευμένη στη θεραπεία της Ακμής και των Ουλών της Ακμής και έχει εργαστεί στο τμήμα της Ακμής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Leeds της Μ. Βρετανίας.
- Μετά από κλινική εξέταση της Δερματολόγου, διαμορφώνουμε το θεραπευτικό σας σχήμα, με σκοπό να σας παρέχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με ασφάλεια και απόλυτη επιτυχία στο συντομότερο δυνατό διάστημα!
Πριν και μετά περιστατικά της DermAesthete Clinic:
Οι φωτογραφίες ανήκουν στο προσωπικό αρχείο της δερματολόγου Α. Πινακουλάκη και της DermAesthete Clinic, ως εκ τούτου απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση και επεξεργασία τους.
Η εμφάνιση ενός υγιούς, καθαρού δέρματος, απαλλαγμένου από σημάδια και ουλές, μας χαρίζει αυτοπεποίθηση και βελτιώνει την διάθεση μας!
Τι είναι οι Ουλές;
Ένας τραυματισμός στο δέρμα ενεργοποιεί τον φυσικό μηχανισμό επούλωσης του οργανισμού, ώστε να θεραπεύσει τη λύση της συνέχειας του δέρματος (πληγή) που προκλήθηκε. Αυτή η διαδικασία αποτελείται από δύο στάδια, τη φλεγμονή και την ουλοποίηση. Η ουλοποίηση είναι το τελικό αποτέλεσμα της διαδικασίας επούλωσης.
Αρχικά ο ουλώδης ιστός είναι παχύς, ερυθρός και ανυψωμένος και σταδιακά μετατρέπεται σε μια ωχρή ουλή αποτελούμενη από ινοβλάστες ατρακτοειδούς σχήματος, πυκνό κολλαγόνο και θραύσματα ελαστικού ιστού.
Στον ουλώδη ιστό τα εξαρτήματα του δέρματος είναι κατεστραμμένα και η σύνθεση του κολλαγόνου εντελώς αλλοιωμένη, 80% κολλαγόνο τύπου ΙΙΙ και 20% κολλαγόνο τύπου Ι, σε αντίθεση με το υγιές δέρμα που έχει την ακριβώς αντίθετη σύσταση.
Υπάρχουν τρεις τύποι ουλών: Ατροφικές, Υπερτροφικές και Χηλοειδείς.
Ατροφικές Ουλές:
Οι Ατροφικές Ουλές δημιουργούνται όταν μια οξεία φλεγμονή καταστρέφει τις υποκείμενες δομές που υποστηρίζουν το δέρμα, όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη. Συνήθως εμφανίζονται μετά από Κυστική Ακμή ή Ανεμοβλογιά.
Χωρίζονται στις :
- Ice pick : εμβυθισμένες, στενές ουλές που εκτείνονται μέχρι το χόριο,
- Boxcar : ευρείες και εμβυθισμένες, πιο στρογγυλεμένες και συνήθως έχουν απότομα οριοθετημένες κάθετες πλευρές
- Κυματοειδείς “Rolling” : ευρείες με στρογγυλεμένες άκρες
- Συρίγγια (υποδόριες σήραγγες).
Υπερτροφικές Ουλές:
Οι Υπερτροφικές Ουλές προκύπτουν από την υπερπαραγωγή κολλαγόνου κατά την επούλωση. Συνήθως δημιουργούνται μετά από εγκαύματα ή τραυματισμούς στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Εμφανίζονται εντός μηνός μετά τον τραυματισμό, χαρακτηρίζονται από ερυθρό χρώμα, είναι υπεγερμένες, οζώδεις και περιορίζονται στα όρια του τραύματος. Μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, ιδιαίτερα στις περιοχές που βρίσκονται διαρκώς υπό πίεση/κίνηση.
Χηλοειδείς Ουλές:
Οι Χηλοειδείς Ουλές είναι συχνά ερυθρο-μωβ και μοιάζουν με βλατίδες ή οζίδια. Σε αντίθεση με τις Υπερτροφικές Ουλές, οι Χηλοειδείς αναπτύσσονται πέρα από τα όρια του αρχικού τραύματος. Αποτελούνται από παχύτερες δέσμες αφαλατωμένου ακυτταρικού κολλαγόνου που διατάσσονται ακατάστατα μέσα στο δέρμα. Εμφανίζονται συχνά σε ασθενείς κάτω των 30 ετών. Κάποιοι ασθενείς μπορεί να αισθάνονται κνησμό ή πόνο. Τα Χηλοειδή συνήθως εμφανίζονται στους λοβούς των αυτιών, το στήθος, την πλάτη και το πρόσθιο τμήμα των ώμων.
Συνήθως σε ένα ασθενή συνυπάρχουν πάνω από ένα είδος ουλών!
Μπείτε στο drpinakoulaki.gr για να διαβάσετε άρθρα της Δερματολόγου Α.Πινακουλάκη για την Ακμή και τις Ουλές της Ακμής.
Επικοινωνία
- 210 42 27 581
- info@dermaesthete
- Δευτ – Παρ: 13:00 – 21:00