Ασφαλής Μόνιμη Αποτρίχωση με Laser το Καλοκαίρι; Πώς γίνεται και τι πρέπει να προσέξετε

Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα και… τριχοφυΐα! Το θέμα της μόνιμης αποτρίχωσης με laser το καλοκαίρι απασχολεί κάθε χρόνο χιλιάδες Ελληνίδες – αλλά και αρκετούς Έλληνες – που επιθυμούν να απαλλαγούν από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, όμως αναρωτιούνται κατά πόσο αυτό είναι ασφαλές κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, της έκθεσης στον ήλιο και του μαυρίσματος. Η παραδοσιακή συμβουλή που θα ακούσουν οι περισσότεροι είναι ότι όταν η επιδερμίδα είναι μαυρισμένη, η αποτρίχωση με laser δεν ενδείκνυται. Ως εκ τούτου, αποφεύγουν τέτοιου είδους συνεδρίες μέχρι τους πρώτους χειμερινούς μήνες και επαφίενται σε πιο ερασιτεχνικές μεθόδους. Σε ποιο βαθμό ισχύει, όμως, αυτή η επικρατούσα άποψη; Στη συνέχεια, θα αναλύσουμε πώς λειτουργεί πλέον η μόνιμη αποτρίχωση, βάζοντας τέλος σε οποιεσδήποτε εσφαλμένες αντιλήψεις.

Πως γίνεται η ασφαλής μόνιμη laser αποτρίχωση το καλοκαίρι;

Αν κάποιος επιθυμεί να προχωρήσει σε μόνιμη αποτρίχωση με laser το καλοκαίρι, τότε θα πρέπει να επιλέξει ένα εξειδικευμένο αισθητικό/δερματολογικό κέντρο, το οποίο να διαθέτει ένα από τα πλέον σύγχρονα και προτιμώμενα μηχανήματα Laser Αλεξανδρίτη.

Τα Laser Αλεξανδρίτη αποτελούν σήμερα τη νούμερο ένα επιλογή μόνιμης αποτρίχωσης παγκοσμίως, και υπάρχει σοβαρός λόγος γι’ αυτό. Τα συγκεκριμένα μηχανήματα εκπέμπουν μια δέσμη φωτός μήκους κύματος 755nm, η οποία απορροφάται επιλεκτικά από τη μελανίνη της επιδερμίδας προκαλώντας θερμική καταστροφή μόνο του χρωμοφόρου – στόχου (μελανίνη), χωρίς να επηρεάζονται οι περιβάλλοντες δερματικοί ιστοί.

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι η μόνιμη αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη στοχεύει αποκλειστικά στη μελανίνη της τρίχας, αφήνοντας ανέπαφο το υπόλοιπο δέρμα, είτε είναι μαυρισμένο είτε όχι. Επομένως, το γεγονός αυτό την καθιστά αυτόματα κατάλληλη και, κυρίως, ασφαλή για μόνιμη αποτρίχωση κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.

Τι πρέπει να προσέξετε

Αν και, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η ασφαλής μόνιμη laser αποτρίχωση το καλοκαίρι είναι εφικτή, χάρη στα μηχανήματα Laser Αλεξανδρίτη, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι υπάρχουν ορισμένα σημεία στα οποία θα πρέπει να δοθεί προσοχή προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες.

  • Η μόνιμη αποτρίχωση γενικότερα πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί υψηλή τεχνογνωσία ώστε να διεξαχθεί σωστά και χωρίς προβλήματα, ειδικά το καλοκαίρι. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κέντρο στο οποίο θα επιλέξετε να κάνετε τις θεραπείες σας, εκτός από μηχάνημα Laser Αλεξανδρίτη, διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία, καθώς φυσικά και άρτια εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο προσωπικό.

 

  • Ενώ μπορείτε να κάνετε συνεδρίες μόνιμης laser αποτρίχωσης το καλοκαίρι, ακόμη και έχοντας μαυρισμένη επιδερμίδα, είναι απαραίτητο να αποφεύγετε την ηλιοθεραπεία, το solarium και τις αυτομαυριστικές κρέμες για τουλάχιστον 10 ημέρες πριν και μετά από κάθε εφαρμογή. Ιδανικά, καλό θα ήταν να κλείσετε τη συνεδρία σας ένα μήνα πριν φύγετε για διακοπές!

 

  • Είναι επίσης άκρως αναγκαίο να ακούτε πάντα κατά γράμμα τις συμβουλές των ειδικών που έχετε εμπιστευτεί για την αποτρίχωσή σας, όπως και το να χρησιμοποιείτε πιστά την επουλωτική, αντιφλεγμονώδη αλοιφή που θα σας χορηγηθεί.

 

  • Δεδομένου ότι το δέρμα σας θα είναι σαφώς πιο ευαίσθητο μετά την αποτρίχωση με laser, θα πρέπει να αποφύγετε κάθε είδους ξύσιμο, γδάρσιμο ή ακόμα και έντονο τρίψιμο του δέρματος 10 ημέρες μετά τη συνεδρία σας, αλλά και 10 ημέρες πριν. Κι αυτό, έτσι ώστε να αποφύγετε τη δημιουργία εκδορών που θα μπορούσαν να εμποδίσουν τη σωστή διεξαγωγή της διαδικασίας και να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία του δέρματος.

 

  • Μιλώντας για την υγεία του δέρματος, είναι υψίστης σημασίας να υπογραμμίσουμε ότι η μόνιμη αποτρίχωση με laser μπορεί να πραγματοποιηθεί αυστηρά και μόνο σε υγιές δέρμα. Σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποια μόλυνση ή φλεγμονή, θα πρέπει να αναβάλλετε τη συνεδρία σας έως ότου εξαλειφθεί πλήρως το πρόβλημα.

 

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι, πράγματι, η μόνιμη αποτρίχωση με laser το καλοκαίρι μπορεί να εκτελεστεί με ασφάλεια, αρκεί να απευθυνθείτε σε ένα εξειδικευμένο κέντρο, εξοπλισμένο με μηχάνημα Laser Αλεξαδρίτη, αλλά και να ακολουθήσετε σωστά τις κατευθυντήριες γραμμές που εξετάσαμε παραπάνω.

Αν είχατε αμφιβολίες, τώρα γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε, οπότε το μόνο που απομένει είναι να κλείσετε το ραντεβού σας!