Αφαίρεση Τατουάζ

Αφαίρεση Τατουάζ

Στη DermAesthete Clinic χρησιμοποιούμε το εξειδικευμένο Ιατρικό Laser Quanta Q-Plus Evo για την αφαίρεση τατουάζ. Eπιτυγχάνουμε έτσι ασφαλή και οριστικά αποτελέσματα στις μισές συνεδρίες ακόμη και για τα πιο δύσκολα τατουάζ.

Τι είναι το Τατουάζ;

Το Τατουάζ είναι η εναπόθεση εξωγενούς χρωματισμένου υλικού στο δέρμα. Μόλις η εξωγενής χρωστική ουσία ενσωματωθεί στο δέρμα, παραλαμβάνεται στα λυσοσώματα εντός των δερματικών ινοβλαστών, των μακροφάγων και των μαστοκυττάρων.

Ξέρατε ότι:

Συχνότερα τα τατουάζ δημιουργούνται για αισθητικούς, καλλιτεχνικούς ή και θρησκευτικούς λόγους.

Υπάρχει όμως και μια άλλη ανεπιθύμητη αιτία δημιουργίας τατουάζ:

Τα τραυματικά τατουάζ είναι πολύ συνηθισμένα και μπορεί να δημιουργηθούν από τη μύτη ενός μολυβιού στο σχολείο, μέχρι από εκρηκτική πυρίτιδα στο πεδίο της μάχης ή από την άσφαλτο σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Τα τατουάζ χρησιμοποιούνται επίσης και στο χώρο της Ιατρικής, ως δείκτες εισχώρησης στις ακτινοβολίες.

Παρόλο που τα Τατουάζ είναι αρκετά δημοφιλή, η τάση για αφαίρεση τους είναι εξίσου μεγάλη τα τελευταία χρόνια.

Η θεραπεία με Λέιζερ θεωρείται η μόνη ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος για την αφαίρεση τατουάζ.

Γιατί να επιλέξετε το Ιατρικό Laser Quanta Q-Plus Evo στη DermAesthete;

Η τεχνολογία αιχμής του Q-Plus Laser της Quanta συνδυάζει ταυτόχρονα τρεις διαφορετικές τεχνολογίες σε 1 μηχάνημα. Έτσι απαιτούνται περίπου οι μισές συνεδρίες σε σχέση με άλλα Q-Switch Laser προκειμένου να αφαιρεθεί πλήρως το τατουάζ.

Το Q-switch Laser Nd YAG 1064nm απορροφάται από τα σκουρόχρωμα μελάνια (μαύρο, σκούρο μπλε, πράσινο)

To Q-switch Laser KTP 532nm απορροφάται από τα ανοιχτόχρωμα μελάνια (κόκκινο, μωβ, πορτοκαλί, κίτρινο)

To Fractional Laser Nd YAG 1064nm βοηθάει στην γρηγορότερη επούλωση του δέρματος και στην ευκολότερη φαγοκυττάρωση και απομάκρυνση του μελανιού.

Το Q-Plus Laser της Quanta δημιουργεί ένα φωτοακουστικό εφέ που στοχεύει μόνο στις χρωστικές του μελανιού, αφήνοντας το υπόλοιπο δέρμα άθικτο.

Η Q-Plus τεχνολογία χρησιμοποιεί πολύ σύντομους παλμούς, προκειμένου να κατακερματίσει το μελάνι του τατουάζ και να το μετατρέψει σε μικροσκοπικά σωματίδια. Αυτά με τη σειρά τους μπορούν εύκολα να απομακρυνθούν από τον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της φαγοκυττάρωσης μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πόσες θεραπείες απαιτούνται για την αφαίρεση τατουάζ;

Ο αριθμός των θεραπειών ποικίλλει ανάλογα με διάφορα κριτήρια, όπως ο τύπος του δέρματος, το χρώμα και η ποσότητα του μελανιού, το σημείο εντόπισης, πόσο φρέσκο ή παλιό είναι, οι διαστάσεις του τατουάζ και η πιθανή παρουσία ουλών στην περιοχή.

Κατά μέσο όρο απαιτούνται 4 έως 8 συνεδρίες για την πλήρη απομάκρυνση της χρωστικής και να επιτύχουμε άριστα αισθητικά αποτελέσματα με απόλυτη ασφάλεια.

Πόσο διαρκεί η συνεδρία για την αφαίρεση τατουάζ;

Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από τις διαστάσεις και τα χρώματα του τατουάζ.

Για τατουάζ μικρών έως μεσαίων διαστάσεων, η συνεδρία διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.

Τα πολύχρωμα τατουάζ μεγάλων διαστάσεων ενδέχεται να απαιτούν περισσότερο από 30 λεπτά.

Τι να περιμένω από τη θεραπεία με το Q-Plus Laser;

Αμέσως μετά την πρώτη θεραπεία είναι πιθανό να παρατηρήσετε αλλαγές στο δέρμα. Το μελάνι θα αρχίσει να εξασθενεί και ορισμένες περιοχές του τατουάζ θα αρχίσουν να ανοίγουν ελαφρώς. Η εξασθένηση του χρώματος γίνεται σταδιακά και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ορατό μετά από μερικούς μήνες από την τελευταία συνεδρία.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο ασθενής μπορεί να αντιληφθεί μια αίσθηση νυγμού και καύσου, η οποία ελαχιστοποιείται με τη διαρκή χρήση ενός συστήματος ψύξης στο δέρμα, καθώς και με την εφαρμογή τοπικού αναισθητικού.

Μετά το πέρας της συνεδρίας, υπάρχει οίδημα και ερυθρότητα, που διαρκούν 4 έως 7 ημέρες.

Είναι απαραίτητη η αποφυγή σολάριουμ και ηλιοθεραπείας στην υπό θεραπεία περιοχή για τουλάχιστον ένα μήνα πριν και μετά τη συνεδρία, καθώς και η καθημερινή χρήση αντηλιακού SPF 50+.

Στο Ιατρικό Κέντρο Αισθητικής Δερματολογίας DermAesthete Clinic, προκειμένου να επιτύχουμε βέλτιστα θεραπευτικά αποτελέσματα και να ελαχιστοποιήσουμε τις ανεπιθύμητες ενέργειες, οι εφαρμογές γίνονται υπό δερματολογική επίβλεψη.

Μπορείτε να ενημερωθείτε εντελώς δωρεάν για την Αφαίρεση Τατουάζ με το Q-Plus Laser της Quanta  κλείνοντας το ραντεβού σας τώρα.