Αντιμετώπιση Κυτταρίτιδας

Τι είναι η Κυτταρίτιδα;

Με τον όρο Κυτταρίτιδα αναφερόμαστε στο γνωστό σε όλους μας “φλοιό πορτοκαλιού” ή αλλιώς στην “cottage cheese” εμφάνιση των μηρών, των γλουτών, της κοιλιάς, των μπράτσων και του στήθους.

Ανατομικά, οι ίνες του υποδόριου ιστού των γυναικών είναι κατακόρυφες, σε αντίθεση με τις υποδόριες ίνες των ανδρών που βρίσκονται υπό γωνία.

Ο κατακόρυφος προσανατολισμός των υποδόριων ινών εξωθεί το υποδόριο λίπος μέσα στο δικτυωτό και θηλώδες χόριο και δημιουργεί την ανώμαλη όψη του δέρματος (λακκάκια, εξογκώματα, πτυχώσεις).

Η Κυτταρίτιδα εμφανίζεται κυρίως σε γυναίκες μετεφηβικής ηλικίας, συνυπάρχει με τη παχυσαρκία, αλλά εμφανίζεται και σε φυσιολογικού βάρους γυναίκες.

Σπανιότερα παρατηρείται σε άνδρες, οι οποίοι πάσχουν από ανεπάρκεια των Ανδρογόνων (σύνδρομο Kleinfelter’s, Υπογοναδισμός, θεραπεία για τον Καρκίνο του προστάτη με Οιστρογόνα, κα) .

Η Κυτταρίτιδα δεν είναι μόνο καλλωπιστικής φύσης πρόβλημα. Ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται μπορεί να προκαλέσει λειτουργικά προβλήματα στο άτομο, όπως πόνο κατά την κίνηση (περπάτημα, γυμναστική, κάθισμα). Σε προχωρημένο στάδιο το άτομο νιώθει πόνο και καύσο ακόμη και κατά την ακινησία.  Γιαυτό, η αντιμετώπιση της Κυτταρίτιδας κρίνεται απαραίτητη.

Ποιά είναι τα στάδια της Κυτταρίτιδας;

Στάδιο 0: Το δέρμα είναι λείο σε όρθια και ύπτια θέση.

Στάδιο 1: Η επιφάνεια του δέρματος είναι λεία σε όρθια και ύπτια θέση. Όταν τσιμπάμε το δέρμα (pinch test) εμφανίζεται ο “φλοιός πορτοκαλιού”.

Στάδιο 2: Η επιφάνεια του δέρματος είναι λεία σε ύπτια θέση. Το φαινόμενο “φλοιού πορτοκαλιού” εμφανίζεται σε όρθια θέση.

Στάδιο 3: Το φαινόμενο “φλοιού πορτοκαλιού” εμφανίζεται  τόσο σε ύπτια όσο και σε όρθια θέση.

Ποιά είναι η αντιμετώπιση της Κυτταρίτιδας;

Στο Κέντρο Αισθητικής Δερματολογίας DermAesthete Clinic έχουμε τις πλέον σύγχρονες, ασφαλείς και αποτελεσματικές μεθόδους για την καταπολέμηση της Κυτταρίτιδας και δημιουργούμε εξατομικευμένα πρωτόκολλα θεραπειών με βάση τις ανάγκες και το ιατρικό ιστορικό σας: