6 Σημαντικοί Λόγοι για να Επιλέξετε τη Μόνιμη Αποτρίχωση

Μπορεί το τελευταίο διάστημα να περάσαμε αρκετό χρόνο στο σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να φροντίζουμε ιδιαίτερα την εμφάνισή μας, όμως αυτό δεν θα μπορούσε να διαρκέσει επ’ αόριστον… Με την σκέψη, λοιπόν, των όμορφων στιγμών που πρόκειται να ακολουθήσουν, πολλές γυναίκες – αλλά και άνδρες – ανακαλύπτουν ξανά τη διάθεση να προσέξουν τον εαυτό τους. Μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις των περισσότερων παραμένει, φυσικά, η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι όσοι ακόμη προβληματίζονται και αναζητούν τις κατάλληλες μεθόδους. Αν βρίσκεστε κι εσείς σε αυτή τη θέση, πρέπει να σας πούμε ότι η μόνιμη αποτρίχωση είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας! Στη συνέχεια, θα αναλύσουμε 6 σημαντικούς λόγους για να την επιλέξετε.

1. Είναι ιδανική για σχεδόν όλους
Οι πλέον σύγχρονες διαθέσιμες μέθοδοι, όπως τα Laser Αλεξανδρίτη και η Ριζική – Ηλεκτρική Αποτρίχωση, καθιστούν τη μόνιμη αποτρίχωση ιδανική για ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων. Ανεξαρτήτως απόχρωσης της τρίχας ή της επιδερμίδας, φύλου αλλά και ηλικίας, επιλέγοντας την κατάλληλη μέθοδο, σχεδόν όλοι μπορούν να επωφεληθούν από αυτού του είδους την αποτρίχωση και να απαλλαγούν από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα μια για πάντα.

2. Εξασφαλίζει άμεσα και μόνιμα αποτελέσματα
Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η μόνιμη αποτρίχωση εξασφαλίζει μόνιμα, εντυπωσιακά αποτελέσματα που διαρκούν στο χρόνο. Παράλληλα, τα αποτελέσματα αυτά, στις περισσότερες περιπτώσεις, επιτυγχάνονται άμεσα έπειτα από έναν προκαθορισμένο αριθμό σύντομων συνεδριών. Με τα Laser Αλεξανδρίτη, για παράδειγμα, παρατηρούμε μείωση της τριχοφυΐας μέχρι και 50% από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

3. Είναι ανώδυνη
Παρά τις ιστορίες τρόμου που ίσως κυκλοφορούν λόγω άγνοιας, οι σύγχρονες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την μόνιμη αποτρίχωση είναι κατά κύριο λόγο ανώδυνες. Ειδικά αν τις συγκρίνουμε με άλλες, παλαιότερες μεθόδους αποτρίχωσης, όπως το κερί, η χαλάουα, η αποτριχωτική μηχανή και η κλωστή.

4. Διατηρεί το δέρμα υγιές
Σε αντίθεση με τις μεθόδους που προαναφέρθηκαν, η μόνιμη αποτρίχωση, συγκεκριμένα με Laser Αλεξανδρίτη, όχι μόνο δεν προκαλεί προβλήματα στο δέρμα, αλλά βοηθά και στην διατήρηση της υγείας του. Πρόκειται για μια ασφαλή μέθοδο που συμβάλλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση της θυλακίτιδας, αποτρέποντας επίσης την δημιουργία δερματίτιδας εξ’ επαφής, εγκαυμάτων και άλλων μολύνσεων. Επιπλέον, δεν επιδεινώνει προβλήματα όπως οι ευρυαγγείες και η δερματική χαλάρωση, καθώς δεν χρησιμοποιεί άμεση θερμότητα και τράβηγμα (ζεστό κερί/ χαλάουα).

5. Συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου
Ως γνωστόν, ο χρόνος είναι χρήμα, και η μόνιμη αποτρίχωση σας βοηθά να εξοικονομήσετε και τα δύο. Αν και αρχικά το κόστος των συνεδριών μπορεί να σας φανεί υψηλό σε σχέση, ας πούμε, με μια κρέμα αποτρίχωσης, υπολογίζοντάς το αθροιστικά θα συνειδητοποιήσετε ότι η μόνιμη αποτρίχωση είναι σαφώς πιο οικονομική μακροπρόθεσμα. Και από άποψη χρόνου, πάντως, στην ουσία ισχύει το ίδιο. Σκεφτείτε πόσο χρόνο αφιερώνετε στην αποτρίχωση κάθε μήνα. Μετά το πέρας των συνεδριών, αυτός ο χρόνος θα είναι ελεύθερος για να ασχοληθείτε με πολύ σημαντικότερα ζητήματα.

6. Προκαλεί θετικά συναισθήματα
Αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται ντροπή, αυτό είναι η ύπαρξη της τριχοφυΐας. Πρόκειται, άλλωστε, για κάτι απόλυτα φυσιολογικό που συναντάται σε όλους τους ανθρώπους, γι’ αυτό και η μόνιμη αποτρίχωση αποτελεί ξεκάθαρα προσωπική επιλογή. Ωστόσο, καλό είναι να θυμόμαστε ότι, για εκείνους οι οποίοι νιώθουν άβολα με την έντονη τριχοφυΐα τους, η μόνιμη αποτρίχωση μπορεί να επιφέρει θετικά συναισθήματα αυτοπεποίθησης και ξεγνοιασιάς. Αν σκέφτεστε να τη δοκιμάσετε κι εσείς, βεβαιωθείτε ότι το κάνετε για τους σωστούς λόγους. Δηλαδή, επειδή είναι κάτι που πραγματικά επιθυμείτε και όχι επειδή αισθάνεστε ότι δέχεστε οποιαδήποτε εξωτερική πίεση, όπως η κοινωνική αποδοχή, οι σχέσεις κ.λπ. Τότε, τα άμεσα και μόνιμα αποτελέσματά της θα είναι πραγματικά απελευθερωτικά!
Στη DermAesthete Clinic, πραγματοποιούμε μόνιμη αποτρίχωση αποκλειστικά με τις ασφαλέστερες και πιο σύγχρονες μεθόδους, όπως τα Laser Αλεξανδρίτη και τη Ριζική – Ηλεκτρική Αποτρίχωση, εξασφαλίζοντας σίγουρη επιτυχία. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.