Ηλεκτρόλυση - Θερμόλυση

Στο Ιατρικό Κέντρο Αισθητικής Δερματολογίας DermAesthete Clinic, η Ηλεκτρική Αποτρίχωση γίνεται με την πλέον σύγχρονη συσκευή Ηλεκτρικής Αποτρίχωσης, κατασκευασμένη εντός ΕΕ και εγκεκριμένη από τον CE, που συνδυάζει και τις δύο μεθόδους Ηλεκτρόλυσης και Θερμόλυσης, είτε με ταυτόχρονη εφαρμογή είτε χωριστά.

Εφαρμόζεται από άρτια εκπαιδευμένο, έμπειρο και πιστοποιημένο προσωπικό, υπό την καθοδήγηση της Υπεύθυνης Κοσμετολόγου κ. Λεούση.

Ποιές είναι οι διαφορές μεταξύ των δύο μεθόδων;

Η Ηλεκτρόλυση γίνεται με τη χρήση συσκευών συνεχούς ρεύματος. Αυτό παράγει μέσα στο τριχοθυλάκιο αλκαλικό διάλυμα NaOH προκειμένου να καταστραφούν ο βολβός, η θηλή και τα αναγεννητικά κύτταρα της τρίχας. Η ποσότητα αλκαλικού διαλύματος NaOH εξαρτάται από την χρονική διάρκεια διοχέτευσης του ρεύματος, την ένταση του ρεύματος και το βαθμό ενυδάτωσης του δέρματος.

Η Θερμόλυση γίνεται με τη χρήση συσκευών υψίσυχνου ρεύματος. Το ρεύμα οδηγείται σε μια βελόνα και γύρω από την άκρη της, δημιουργείται μια περιοχή ηλεκτρικής δράσης με συνεχείς εναλλαγές πολικότητας. Το ρεύμα υψηλής συχνότητας δρα στο βαθύτερο τμήμα του θυλάκου της τρίχας. Ανεβάζει γρήγορα τη θερμοκρασία του και καταστρέφει τα αναγεννητικά κύτταρα της τρίχας. Οι παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα της Θερμόλυσης είναι ο χρόνος της εφαρμογής, η ένταση του ρεύματος, η διάμετρος και το βάθος διείσδυσης της βελόνας, καθώς και η ποιότητα του δέρματος.

Είναι ασφαλής η Ηλεκτρική Αποτρίχωση για την επιδερμίδα;

Η περιεκτικότητα του δέρματος σε νερό αυξάνεται από την επιδερμίδα προς το εσωτερικό των ιστών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, το ηλεκτρικό ρεύμα να μην επηρεάζει τα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας. Το ρεύμα της Ηλεκτρικής Αποτρίχωσης επιδρά μόνο στον ιστό που εμφανίζει σημαντική ενυδάτωση, δηλαδή στη βάση του θυλάκου της τρίχας. Επίσης, το σμήγμα που βρίσκεται στο πάνω τμήμα του θυλάκου προστατεύει την επιδερμίδα καθώς δρα σαν μονωτικό υλικό.

Πως επιλέγουμε την κατάλληλη μέθοδο Ηλεκτρικής Αποτρίχωσης;

Στο Ιατρικό Κέντρο Αισθητικής Δερματολογίας DermAesthete Clinic, εφαρμόζουμεν την κατάλληλη μέθοδο Αποτρίχωσης, σύμφωνα με τον τύπο της τριχοφυΐας σας (χνοώδες τρίχωμα, τελικές τρίχες, καμπυλωτές τρίχες, λευκές τρίχες), την ευαισθησία του δέρματος και το στάδιο ανάπτυξης της τρίχας. Έτσι, επιτυγχάνουμε βέλτιστα αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Η Ηλεκτρική Αποτρίχωση εφαρμόζεται από άρτια εκπαιδευμένο, έμπειρο και πιστοποιημένο προσωπικό, υπό την καθοδήγηση της κυρίας Λεούση και την επίβλεψη της δρ. Πινακουλάκη.  Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, οι ανεπιθύμητες ενέργειες να μειώνονται στο ελάχιστο.

Μετά τη θεραπεία υπάρχει μια αίσθηση καύσου, που συνοδεύεται από παροδικό ερύθημα και περιθυλακικό οίδημα. Αυτό διαρκεί ελάχιστα και μετά από κάποιες ώρες υποχωρεί. Βασική προϋπόθεση στη πρόληψη ανεπιθύμητων ενεργειών είναι η συμμόρφωση του θεραπευόμενου στις οδηγίες πριν και μετά τη θεραπεία.